Rólunk

A fűrészpor illata
Célunk, hogy innovatív, piacorientált termékfejlesztéssel, a márkanév tudatos továbbépítésével, új kereskedelmi csatornák beindításával a piac jelentős és értéket teremtő szereplőjévé váljunk. Nap mint nap azon dolgozunk, hogy stratégiai partnereinkkel karöltve, FSC minősített rendszerben olyan "gondolkodó ipari együttműködést" hívjunk életre, mely gazdaságilag életképes, fenntarthatóan képviseli a hazai kreativitást és design-t, kiemelt fontossággal kezeli a minőséget és a természeti környezetet, nemzetközi szinten is versenyképes, különleges európai termékeket hoz létre.

Bútor a szabadban - Akác kerti bútorok 100 évszakra

Egy kerti bútorral kapcsolatban jogosan fogalmazhatjuk meg: legyen szép, ízléses, környezetbe illő, praktikus, értékes A természetes alapanyagú kerti bútorokkal szemben a legszigorúbb elvárásokat azonban maga a természet támasztja. A hőingadozás, a csapadék, a gombák, a napsugárzás, a rágcsálók, a rovarok azonnal megtámadják a bútort és megkezdik az újrafelhasználást. A szépségért, a kényelemért, a praktikusságért és az értékért mérnökeink, formatervezőink és tapasztalt munkatársaink dolgoznak tudásuk legjavát adva, míg a természet könyörtelen kihívásaira az egyik legcsodálatosabb, Európában termő alapanyag, az akác felel.

Miért akác? (robinia pseudoacacia)

Akácból kerti bútort és egyéb magas feldolgozottságú terméket sorozatgyártásban csak a kilencvenes évek elején kezdtek készíteni. Ennek feltétele az a fejlett technológia volt, amely képes az igen kemény, ellenálló fafajt bútoripari minőségben szárítani és megmunkálni. Az akác bútorok a trópusi fából készült termékekhez hasonlóan merevek, kopásállók, felületkezelés nélkül is több tíz évig szabadban tarthatók. Ellenállnak a korhadásnak, szuvasodásnak, gombásodásnak és a nagyobb grill-partiknak is.

Forma odakint és idebent

A tervezéskor olyan bútorok megalkotására törekedtünk, melyek odakint a füvön, a félárnyékos verandán és bent a lakásban egyaránt odaillő, hívogató és ízléses környezetet teremtenek. Formavilágunk a hagyományos gyarmati stílusú vonalvezetéstől a modernig terjed.

Emberi szabású

Bútoraink tervezésénél fontos szempont a helyes lépték és a több szintű praktikusság. Legtöbb bútorunk ezért lapra szerelhető vagy összecsukható, hogy szállítás, a tárolás egyszerű és gazdaságos legyen mind a kereskedő, mind a fogyasztó számára. Minden bútordarab külön-külön is megvásárolható. Az összeszereléshez nem kell különleges szerszám és szakértelem. A lécek távolságát például az határozza meg, hogy a gyermekek ujja ne szorulhasson be közéjük.

Egy kis odafigyelés

A Blondel akácfa bútorok egész évben szabadban tartva is kiválóan megőrzik alakjukat. Felületüket 3-4 havonta tanácsos újraolajozni vagy viaszolni. Ennek elmaradása esetén a felületen szürkés ezüstös patinaréteg jelenik meg. Ez a patinaréteg az általunk javasolt felújító anyagokkal könnyen eltüntethető. Megfelelő gondozás esetén a bútor színe egyre érettebb, melegebb lesz. A patina nem rontja a bútor egyéb tulajdonságait, ezért egyes országokban kifejezetten kedvelik az ezüstös színt (és ezzel megspórolják a karbantartást)

A gyökerek
A XVIII. de még inkább a XIX. Században Európa-szerte nagy területeket telepítettek be az Észak-Amerikában őshonos akáccal. Ebben a telepítésben közép-európai Magyarország haladt az élen, ahová 1710-ben Tessedik Sámuel evangélikus lelkész hozta a fát elsőként.

Az erdő
Az akác szerepe a magyar erdőgazdálkodásban rendkívüli, hiszen a kontinens országaiban nincs annyi akácerdő, mint hazánkban. Területe 318 000 hektár, ami az összes erdőterület 19 százalékát teszi ki. A Blondel szerencsés módon Magyarország egyik akácban leggazdagabb vidékén helyezkedik el.

A nyersanyag
Az akácfa jó néhány tekintetben egyedülálló az európai fafajok között. Vegyszeres kezelés nélkül is kiemelkedő tartóssága miatt különösen környezetbarát anyagnak tekinthető. Ezáltal válnak értékes felhasználási területekké a vízparti létesítmények, gátak, kerti és játszótéri berendezések. Kemény, nehéz és tartós fája miatt elsőrendű bányafa, vezetékoszlop, szőlőkaró, talpfa, gazdasági szerszámfa, épületfa és az egyik legkiválóbb tűzifa. Az akácfa egyik legjobb referenciája az alföldi tájakon gyakori gémeskút, mely óriási igénybevétel mellett, az időjárás minden viszontagságának kitéve is akár több mint 100 éves kort érhet meg. Az akácfa természetes állapotában gomba elleni védelmet nyújtó (fungicid) vegyületet tartalmaz. Ennek a dihidrorobinetin nevű, flavonid típusú anyagnak köszönheti sárgás színét és rendkívüli tartósságát.

A DIN 68364 szabvány szerint az akác nagyon tartós fafajnak minősül:

A cég története 1958-ba nyúlik vissza, amikor a 17 főt foglalkoztató kisüzem a keret-magyarországi Kisvárdán megalakul. A gyár eseményekben gazdag történelme során számos faipari és műszeripari tevékenységet végez, jelentős képkeret- és bútorexportőrként ismerik és elismerik. A Blondel Kft. nevet társasággá alakulásakor, 1990-ben kapja, innentől kezdve fokozatosan kirajzolódik a cég új stratégiája, mely egy tömörfa megmunkálással és bútorgyártással, valamint egy képkeretgyártással foglalkozó üzletág működtetését jelenti - főként export piacokra. Legjelentősebb vevőink között az IKEA-t is számon tartottuk, így több mint 120.000 garnitúra általunk gyártott kerti bútor kelt el a világpiacon.Az akác illataA gyökerekA XVIII. de még inkább a XIX. Században Európa-szerte nagy területeket telepítettek be az Észak-Amerikában őshonos akáccal. Ebben a telepítésben közép-európai Magyarország haladt az élen, ahová 1710-ben Tessedik Sámuel evangélikus lelkész hozta a fát elsőként.Az erdőAz akác szerepe a magyar erdőgazdálkodásban rendkívüli, hiszen a kontinens országaiban nincs annyi akácerdő, mint hazánkban. Területe 318 000 hektár, ami az összes erdőterület 19 százalékát teszi ki. A Blondel szerencsés módon Magyarország egyik akácban leggazdagabb vidékén helyezkedik el.A nyersanyagAz akácfa jó néhány tekintetben egyedülálló az európai fafajok között. Vegyszeres kezelés nélkül is kiemelkedő tartóssága miatt különösen környezetbarát anyagnak tekinthető. Ezáltal válnak értékes felhasználási területekké a vízparti létesítmények, gátak, kerti és játszótéri berendezések. Kemény, nehéz és tartós fája miatt elsőrendű bányafa, vezetékoszlop, szőlőkaró, talpfa, gazdasági szerszámfa, épületfa és az egyik legkiválóbb tűzifa. Az akácfa egyik legjobb referenciája az alföldi tájakon gyakori gémeskút, mely óriási igénybevétel mellett, az időjárás minden viszontagságának kitéve is akár több mint 100 éves kort érhet meg. Az akácfa természetes állapotában gomba elleni védelmet nyújtó (fungicid) vegyületet tartalmaz. Ennek a dihidrorobinetin nevű, flavonid típusú anyagnak köszönheti sárgás színét és rendkívüli tartósságát.

Cégünknél csak első osztályú, telepített erdőkből származó anyagot dolgozunk fel, hogy unokáink is érezhessék májusban az akác virágzásának csodálatos illatát.

Vágjuk az anyagot

A válogatott nyersanyag méretre szabott lécek formájában érkezik a gyárba. Egy 3-6 hetes, számítógéppel vezérelt szárítási folyamat során a hőmérséklet, pára- és nedvességtartalom, folyamatos mérésével és szabályozásával alaktartó, precízen megmunkálható alapanyagot nyerünk, majd a hibás léceket kiselejtezzük. A 8%-os nedvességtartalmú lécek különböző gépesített forgácsolási és csiszolási folyamatok során elnyerik végső színüket és fényüket. Alapkivitelben a bútorokat természetes lenolajba merítjük, de színezett, viaszolt, lazúrozott felülettel is kaphatók a termékek. A vasalatok, szerelvények rozsdamentes acélból, tömör sárgarézből, vagy galvanizált keményacélból készülnek. Mire a kész bútor tartozékaival, szerelési útmutatóval kartondobozba kerül, a nedvességtartalom a természetes értékre emelkedik és ez a bútor hátralévő éveiben már nem változik jelentősen. Így garantáljuk a vetemedés-mentességet, A minőség-ellenőrzés a teljes gyártási folyamatot felöleli.


A Kelet-Trans 2000 Kft. 2005-ben vásárolta meg a Blondel Kft.-től a kerti bútor gyártására szakosodott üzemét. A gyárban különböző fenyő és nemes fa felhasználásával készülnek a kül és beltéri használatra egyaránt kivállóan alkalmas kertibútor garniturák, és egyedi igények szerinti fa bútorok, kiegészítők. Az üzemben tapasztalt, jólképzett szakemberek, modern famegmunkáló gépek és szárítókamrák segítik a minőségi termékek gyártását.

Ajánlatkérés
Az alábbi űrlap kitöltésével bövebb információt kaphat termékeinkről. Kollégáink 48 órán belül a megadott elérhetőségek egyikén felveszik Önnel a kapcsolatot. Biztosítjuk, hogy az Ön által megadott adatokat a jövőben csak a Kelet-Trans 2000 Kft. használja.